Een gezonde levensstijl is tegenwoordig belangrijker dan ooit! Door het verhogen van je weerstand, zorg jij ervoor dat je minder vatbaar bent voor allerlei ziekten. In tijden van het coronavirus is dit natuurlijk enorm belangrijk. Hoe zorg ik nu voor die goede weerstand en hoe houd ik deze vast? In dit artikel geef ik je een aantal tips die zorgen voor een goede weerstand, zodat jij misschien alle virussen ontwijkt dit jaar.

1. Je persoonlijke gezondheidsstatus

Heb jij last van kleine kwaaltjes of wil je graag inzicht krijgen in je persoonlijke gezondheidsstatus? Dit kan tegenwoordig erg snel geregeld worden. Zodra jij weet waar je problemen in gezondheid zitten, kun je deze verbeteren. De één heeft last van een onbewust vitamine te kort en de ander heeft een verstoorde hormoonspiegeling. Zolang je dit niet weet, kun je er ook niets aan veranderen. Soms zijn klachten wel aanwezig, maar lukt het maar niet om de oorzaak te achterhalen. De zelftesten van Yours Health Test zijn de sleutel naar een gezonder leven. Deze testen zijn makkelijk online te bestellen, zelf afneembaar, betrouwbaar en anoniem! Ze geven een perfect inzicht van je persoonlijke gezondheidsstatus. De testuitslag wordt snel en digitaal naar je opgestuurd. De ideale stap op weg naar een gezondere levensstijl dus!

2. Innerlijke rust voor het slapen gaan

Je staat er niet altijd bij stil, maar goed slapen heeft een enorme invloed op je gezondheid. Onder goed slapen verstaan we een voldoende uur slaap en ongestoord slapen. In principe is goed slapen iets wat automatisch werkt. Mocht dit niet het geval zijn, kunnen vermoeidheid en gezondheidsklachten op komen spelen. Innerlijke rust is erg belangrijk om op de juiste manier in slaap te vallen. Val je rustig in slaap, dan zul je de rest van de nacht ook goed doorkomen. Om innerlijke rust te vinden is het belangrijk om niet te piekeren voor dat je gaat slapen. Doe je dit wel? Dan is het verstandig om net voor het slapen gaan bed yoga te proberen, te mediteren of een boek te lezen. Probeer een halfuur voordat je gaat slapen ook je telefoon weg te leggen. Sociale media voor het slapen gaan zorgt namelijk voor een overprikkeling. Mocht je echt niet goed kunnen slapen, is er altijd nog de optie om slaappillen te gebruiken.

3. Eet gezond en gevarieerd

Gezonde en gevarieerde voeding is ook van belang bij een gezonde levensstijl. Gezonde en gevarieerde voeding haal je uit de schijf van vijf.  Slecht 1 op de 7 volwassenen eet dagelijks genoeg groente en fruit. Dit is natuurlijk veel te weinig. Een juiste hoeveelheid zou namelijk 200 tot 250 gram per dag zijn. Probeer elke maaltijd aan te vullen met groenten of fruit en eet dit ook als tussendoortjes. Beperk het aantal zout in je maaltijden en drink ongeveer twee liter water er dag. Natuurlijk mag je weleens een lekkere pizza eten of alcohol drinken, maar zorg dat dit gedoseerd blijft. Het gaat allemaal om de perfecte balans.

4. Beweeg een beetje meer

Ben jij een echte sportfanaat? Dan kom jij sowieso aan je dagelijkse beweging. Werk jij op kantoor en ga je altijd met de auto naar het werk? Dan valt er zeker nog winst te halen in de dagelijkse beweging. Een mens dient gemiddeld 2,5 uur per dag aan matig intensieve inspanning te doen. Tijdens deze inspanning gaat je ademhaling en hartslag ineens flink omhoog. Het in beweging blijven is goed voor de geest en verkleint de kans op hart en vaatziekten, overgewicht en diabetes. Elke dag een halfuur wandelen maakt al een groter verschil dan je denkt. Pak ook eens wat vaker de fiets en sluit je aan bij een sportvereniging.

Belangrijke voedingssupplementen voor vegetariërs 

Als je vegetariër bent, weet je dat het een beetje lastig kan zijn om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft. Dat komt omdat er een aantal belangrijke vitaminen en mineralen in vleesproducten...

Zo krijg je genoeg eiwitten binnen als veganist

producten meer eet. Super goed natuurlijk! Beter voor de planeet en de dieren om ons heen. Maar er schuilt nog wel een heel taboe om het stuk eiwitten heen. Zo zou je als veganist niet genoeg eiwitten binnen krijgen en...

Het belang van noten in jouw dieet.

Het is helemaal in. Gezond leven. Maar hoe leef je nou gezond en houdt je het leuk? Noten zijn daarvoor de perfecte oplossing. Rauwe noten, gebrande noten en gezouten noten zijn gezonde snacks waar je geen genoeg van...