Knieblessures kunnen erg slopend zijn en je vaak beletten de dingen te doen die je graag doet. Het kan ook lang duren voordat je ervan hersteld bent. In dit blogbericht bespreken we enkele tips om knieblessures in de eerste plaats te voorkomen. Volg deze eenvoudige tips en je zult goed op weg zijn om uw knieën gezond en sterk te houden.

Voorkom overgewicht

Als je te veel gewicht ronddraagt, gaat dat je knieën zwaar belasten. Hoe meer gewicht je moet dragen, hoe meer kracht er op je gewrichten komt te staan bij elke stap die je zet. Dit kan tot pijn en zelfs blessures leiden.

Zorg ervoor dat je je gewicht bijhoudt en probeer overtollige kilo’s die je eventueel hebt kwijt te raken. Een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging zijn essentieel om een gezond lichaamsgewicht te behouden.

Doe een goede warming up voor het sporten

Je spieren opwarmen voor je gaat sporten is een goede manier om blessures te voorkomen. Als je spieren koud zijn, is de kans groter dat ze geblesseerd raken.

Doe wat lichte cardio-oefeningen zoals wandelen of joggen om je lichaam op te warmen voor je gaat gewichtheffen of een andere inspannende activiteit gaat doen. Dit zal de kans op blessures helpen verkleinen.

Maak je knieën sterker

Sterkere spieren rond je knieën helpen om ze te ondersteunen en blessures te voorkomen. Probeer wat oefeningen te doen die gericht zijn op de spieren rond je knieën, zoals squats en lunges.

Draag de juiste schoenen

Zorg ervoor dat je schoenen draagt die je voeten en enkels goed ondersteunen. Dit helpt het risico op verwondingen te verminderen als je aan het sporten bent of aan andere activiteiten deelneemt.

Vermijd activiteiten met een hoge impact

High-impact activiteiten zoals hardlopen kunnen je knieën zwaar belasten. Als je kniepijn hebt, kun je dit soort activiteiten het beste vermijden. Probeer in plaats daarvan low-impact activiteiten zoals zwemmen of fietsen.

Zwaar tillen? Draag knee sleeves

Als je veel zwaar tilt, is het een goed idee om knee sleeves te dragen. Dit helpt je knieën te ondersteunen en blessures te voorkomen. Knee sleeves worden veel gedragen door powerlifters. Naast dat dit ervoor zorgt dat de knie ondersteund wordt, houdt het ’t gewicht ook een stuk warmer.

Neem een pauze

Als je pijn in je knieën voelt, is het beter een pauze te nemen. Doorgaan met sporten door de pijn heen kan de blessure alleen maar erger maken. Luister naar je lichaam en geef jezelf de tijd om te herstellen. Knieblessures kunnen frustrerend zijn, maar met deze tips ben je op weg om ze in de toekomst te voorkomen!

 

Bron: https://www.joostnagelmaeker.com/

Voordelen van noten voor een gezond dieet

Noten zijn niet alleen een heerlijke snack, maar ook een krachtige bondgenoot voor je gezondheid. Ze zitten boordevol essentiële voedingsstoffen en bieden een scala aan voordelen die bijdragen aan een gezond en...

Belangrijke voedingssupplementen voor vegetariërs 

Als je vegetariër bent, weet je dat het een beetje lastig kan zijn om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft. Dat komt omdat er een aantal belangrijke vitaminen en mineralen in vleesproducten...

Zo krijg je genoeg eiwitten binnen als veganist

producten meer eet. Super goed natuurlijk! Beter voor de planeet en de dieren om ons heen. Maar er schuilt nog wel een heel taboe om het stuk eiwitten heen. Zo zou je als veganist niet genoeg eiwitten binnen krijgen en...

Het belang van noten in jouw dieet.

Het is helemaal in. Gezond leven. Maar hoe leef je nou gezond en houdt je het leuk? Noten zijn daarvoor de perfecte oplossing. Rauwe noten, gebrande noten en gezouten noten zijn gezonde snacks waar je geen genoeg van...