Veel mensen onderschatten het belang van het dragen van goede schoenen. Echter is het wel degelijk van belang om goede schoenen te dragen, zeker als je jong bent, maar ook als volwassene zijn goede schoenen onmisbaar voor je voeten. hieronder enkele redenen waarom goede schoenen dragen belangrijk is. 

Waarom goede schoenen dragen?

Kwalitatief goede schoenen kopen is van groot belang om je voet optimaal te kunnen ondersteunen. Zeker als je als kind zijnde net begint met lopen zijn de voetjes nog volop in ontwikkeling en is extra steun van een goede schoen daarom extra belangrijk. Naarmate je wat ouder wordt, is het minder belangrijk, maar ook dan wil je voorkomen dat je voetklachten ontwikkelt door het dragen van slechte schoenen. Als dit een chronisch probleem wordt, zul je vaker kampen met pijnlijke voeten, wat je uiteraard wilt voorkomen. 

Wat zijn goede schoenen?

Maar wanneer spreek je van goede schoenen? Goede schoenen zijn schoenen die je voeten optimaal ondersteunen, maar ook een goede pasvorm hebben. Ze moeten dus geschikt zijn voor jouw voeten. Zo mogen ze niet veel te groot zijn, maar zorgen te kleine schoenen ook voor het ontstaan van voetproblemen. Kies altijd voor een stevige zool en voetbed om je voeten goed te ondersteunen. Naar voorkeur kun je vervolgens kiezen voor een flexibele of stevige bovenkant. Kies je voor leren schoenen, dan zal de bovenkant vaak lekker soepel zijn. kies je bijvoorbeeld voor bikerboots, dan zal de bovenkant een stuk stugger aanvoelen. Let er ook op of je schoenen ademende eigenschappen bevatten, zodat je geen last hebt van vochtige voeten bij warm weer of stinkvoeten. Als jij last hebt van voeten met problemen, kun je ook eens kijken naar Xsensible schoenen. Deze schoenen vormen zich volledig naar je voet volgens Japans ontwerp en zitten heerlijk. 

Klachten bij het dragen van slechte schoenen

Als je jarenlang slechte schoenen draagt die niet geschikt zijn voor jouw voeten, kun je klachten ontwikkelen die zelfs chronisch kunnen worden als je er niets aan doet. Denk hierbij aan een teen die vergroeid raakt of een pijnlijke hiel. Veel voetproblemen kunnen opgelost worden door goede schoenen te dragen. Is het probleem dan nog niet verholpen? Ga dan eens naar een podoloog om te kijken of steunzolen wellicht een uitkomst kunnen bieden voor extra ondersteuning.